Cărțile pe care le citești ca și cum ai juca un joc video
Dacă ți se pare că o carte clasică pur și simplu nu mai este suficientă când vine vorba de a-ți petrece timpul liber, atunci poate că o carte cu elemente de jocuri video te va ajuta să te răzgândești.
Distribuitorul de cărți electronice OverDrive vrea să transpună cărților elemente interactive, asemeni jocurilor video. Spre exemplu, copiii care termină de citit o carte la școală ar putea primi medalii de felicitare pentru acest lucru, ca după atingerea anumitor nivele în jocurile video.
„Am avut de fapt o echipă care a studiat cum de Fortnite a devenit atât de obsedant”, a explicat co-fondatorul și CEO-ul OverDrive, Steve Potash. „De aceea cu [aplicația de citit de la Overdrive pentru studenți] Sora, avem medalii și realizări, și ne aflăm de fapt pe piața școlară […]”. Acesta a spus că echipa lui a căutat să se inspire din natura jocurilor interactive, care dau dependență.
Mai multe publicații deja au început să folosească platforma open–source de la OverDrive pentru a adăuga elemente audio și chiar de tipul „alege-ți propria aventură” (ca în „Bandersnatch„). Ar putea urma chiar și elemente de realitate augmentată și realitate virtuală. Potash crede că cititul nu va mai fi niciodată la fel din acest motiv.
O parte din îmbunătățirile cu inteligență artificială ale cărților sunt folosite pentru a perfecționa aplicația Libby, o aplicație de tip asistent folosită pentru împrumutarea cărților. Astfel, oamenii care o folosesc ar putea primi recomandări legate de ce cărți le-ar plăcea și ar termina cu ușurință.
„Uneori, oamenii pur și simplu vor o carte cu o copertă portocalie”, a zis Potash. „Dacă copiii vor citi mai mult pentru că pe copertă se află un animal, vrem să știm asta. Inteligența artificială ajută instituțiile să devină mai relevante în a-și servi funcțiile”.
Potash speră ca, într-un final, experiența citirii va ajunge să semene mai degrabă cu cea a jucării unui joc video sau a vizionării unui serial pe Netflix.